Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Válasz

velmokata,2008.09.16 20:40

Kedves Timi!
Köszönöm kérdéseidet.
3 gyermekem van s már az elsőnél megtapasztaltam, hogy mi lesz egy gyerekből a sorozatos antibiotikumos kezeléstől. Hihetetlen mit tud művelni ha azt ész nélkül használjuk, bár a JóIstennek adhatok hálát, hogy maradandó károsodása nem lett a gyerkőcnek. Gondolok itt liszt-, vagy tejérzékenységre esetleg bármilyen allergiára. Így is azt mondom nem szabad szélsőségesnek lenni. Nem szabad kizárni esetleg egy antibiotikumos kezelést, de fel kell ismerni, hogy nem kell minden tüsszentésnél rohanni az orvoshoz. Kutasd fel a régi praktikákat és használd, e mellet én felfedeztem a homeopátia igen eredményes működését. És megannyi gyógymód van arra, hogy kúráld kis családod apróbb betegségeit. Persze sokat olvasgass és kutass és biztosan megtalálod ami hozzád közel áll amiben bízol, eredményeket érsz el vele. E mellet nem baj, ha találsz olyan doktort is aki partner ebben. Hidd el csak indulj el és egymást követik az információk. Egyet ne felejts el, csakis a te felelősséged. Mindig úgy álltam a dolgokhoz, bármit mond az orvos bármit tanácsol bárki, az én döntésem az én felelősségem. De biztos vagyok benne, hogy érezni, tudni fogod, hogy mit kell tégy. Vissza az élethez, vissza a természethez és hallgassunk az érzéseinkre, talán ez a legjobb tanács amit adhatok. Mi, Anyák tudjuk mit kell tennünk, csak eddig sajnos sikeresen próbálták ezt elnyomni. És ezzel átvezethetjük a témát a BIOételekre.
A hamisítással kapcsolatban azt tudom tanácsolni, hogy meg kell keresni a termelőket. El kell felejteni a bevásárlóközpontot, a plázát (a kereskedők várát. Tudom ez nem egyszerű, mégis ha fontos, hogy gyermekeidből ember legyen a talpán (na ezt jól megaszontam)ha felnő és hátbavered, még csak meg se inogjon, akkor jó alapokat kell adj nekik. Megkeresni a termelőt és megismerni. Tudni fogod, hogy jó helyen jársz. A bevásárlóközpontban nem fogod tudni, ott csak vedd le a polcról és menj birka módra. Végy alapanyagokat, és te készítsd el. Tudom bosszantó ez a főzőcskésdi sokszor, de és ez most legyen az utószó is, minekünk Anyáknak ez legyen a karierünk, hogy testben és lélekben erős embereket neveljünk fel.

kérdés

Timi,2008.08.25 19:17

Szia. Azt írtad, hogy megáljt modtál az antibiotikumokra. Ez azt jelenti, hogy nem adsz gyerekednek antibiotikumot? Szerencsére ahova én járok a gyerekeimmel, nem ad a doktornő minden esetre antibiotikumot, bár én így is sokallom. Milyen praktikákat vetsz be?
Írod az egészséges táplálkozást. Kezdő szinten foglalkozom a bioétlekkel és nem tudok sokat róluk, de tudom sokkal drágább és nekem innen ahol én lakom elég elérhetetlennek tűnik. És egy másik aggodalmam, és bevellom őszintén nem csak az enyém, hogy annyi csalás van ezzel kapcsolatban is, hogy nincs bizodalmam több pénzt kifizetni egy esetleg ugyan olyan vegyszeres áruért.
Előre is köszönöm a válaszodat és ajánlj esetleg oldalakat és írásokat amivel érdemes okosodni ezekeben a témakörökben.

finomság

Gabus,2008.07.01 19:00

Drága Kata!
Mi annak az ételnek a neve amit a múlt héten ettünk nálad? Az, amiről úgy mesélted a földekről hazatérve készítették az asszonyok míg a férfiak már a pincében hűsöltek. Elfeledtem...
Köszi! Puszi!